Trainer - Geert Tomlow (MCM)

Geert Tomlow (MCM) - Trainer

“Geert Tomlow - een dwarse denker die vaak gelijk heeft.”

Functie(s):
    Communicatieadviseur, Politiek deskundige en Projectontwikkelaar
Thema eigenaar:
Onderwerp(en): Ook inzetbaar als:
  • Trainer
  • Dagvoorzitter
  • Spreker

   

 
Deel deze pagina

Over Geert:

Geert Tomlow (1955) is geen onbekende in televisieland. Als regisseur en uitvoerend producent heeft hij bijgedragen aan talrijke televisieseries voor de publieke en de commerciële zenders. Thans is Tomlow als zelfstandig mediator en coach werkzaam.

Als negentien jarige zat Tomlow al op de Londen Film School en die twee jaren in Engeland hebben hem in grote mate gevormd. Het leerde hem buiten ‘the box’ te denken. Niet zomaar iets aannemen of accepteren, maar je eigen standpunt formuleren. Terug in Nederland wist hij op jonge leeftijd de aandacht van de roemruchte Rob Out van de Veronica Omroep Organisatie te trekken en als snel mocht Tomlow bekende televisieprogramma’s regisseren. Na vier jaar volgde, verrassenderwijs,...

 zijn overstap naar de VARA, waar hij aan vrijwel alle toonaangevende producties heeft meegewerkt. Geert zei later over dat opvallende contrast tussen die twee zenders: “Bij Veronica heb ik geleerd hard te werken en de VARA heb ik leren doordenken”.

Begin jaren ‘90 volgt Tomlow de trend van veel ambitieuze programmamakers: het oprichten van een eigen bedrijf. Dat werd een partnerschap met vier maten in het productiebedrijf SWYNK. Hier heeft hij drie jaar directie gevoerd. Tomlow: “In deze jaren heb ik vooral veel geleerd over organisatie, financiën en personeelsbeleid van de televisiewereld”.  Na deze periode heeft hij als uitvoerend producent tot 2008 voor verschillende productiefirma's gewerkt. Ondertussen veranderde de wereld. Met name de aanslagen van 11 september 2001 en de opkomst van Fortuyn maakten diepe indruk. Tomlow kreeg meer interesse in de maakbaarheid van de samenleving.

In de jaren 2001-2002 werd zijn interesse in de politiek gewekt en dat resulteerde in een keuze voor de opkomende PVV. Tijdens de verkiezingen van 2006 stond Tomlow op de kieslijst voor de Tweede Kamer. Tot maart 2010 is Geert actief geweest voor de PVV. T

Lees meer

Soortgelijke Trainers

Trainingen

Opinies