Spreker - Paul Metz (dr.)

Paul Metz (dr.) - Spreker

“Regulation cannot solve needs of society directly, but must trigger the desired 'sustainable' innovation. Then smart companies will to deliver instead resist such regulation!”

Functie(s):
  Adviseur
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Spreker
  • Panelist
  • Schrijver

   

   
  Deel deze pagina

  Over Paul:

  Dr Paul Metz (1944) is chemicus en econoom en heeft ruime ervaring met veel aspecten van duurzaamheid en consultancy daarin.
   
  Als spreker heeft Paul Metz opgetreden als gast op veel internationale energie- en klimaat gerelateerde conferenties en beurzen. Ook staan diverse interviews, artikelen en columns over zonne-energie en elektrisch vervoer en duurzame producten en diensten op zijn naam. Een specialiteit is het overheidsbeleid met fiscale en economische instrumenten, die arbeid goedkoper en gebruik van natuur en milieu duurder maken: ecotax hervorming. 
   
  Als adviseur heeft hij ervaring met opdrachtgevers zoals Teijin, Solarmundo, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn en Deutsche Telekom. Hij was 5 jaar commissaris bij het...

  Amerikaanse Global Cooling Inc. Momenteel is Paul Metz werkzaam o.a. aan het project Desertec voor import van zonne-energie uit Spanje en Noord-Afrika. Daarnaast aan een coalitie voor Politieke Innovatie (fiscaal, industriebeleid, inkoop overheden, enz.). In dit project wordt met economen en NGOs gekeken naar mogelijkheden voor de zo gewenste duurzame economische opleving: een Fair & Green Deal.
   
  Metz is oprichter van INTEGER... consult, een adviesbureau op het gebied van duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering. Dit is gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring in de chemische industrie door zijn werk voor Akzo Nobel. Voor dit bedrijf heeft hij gewerkt in Europa en Zuid Amerika en gelobbyd in Den Haag en Brussel. Tijdens zijn hele carrière heeft het verbinden van industrie en NGO’s Paul altijd voor ogen gestaan.

  Sinds 1994 is Paul Metz actief als spreker, adviseur, columnist en lobbyist voor bedrijven die duurzame innovatie willen en daarom duurzame initiatieven waaronder het Kyoto Protocol steunen. Hij weet dus wat tegenstellingen, uitdagingen en innovaties zijn omtrent duurzaamheid - in Nederland, Europa en de wereld. 
   
  Metz bezocht vele conferenties (Kyoto, Bali, Kopenhagen, Brussel, ...) als vertegenwoordiger van “e5”, de European Business Council for Sustainable Energy. Paul Metz is mede-oprichter en eerste executive director van deze lobbygroep van groene, innovatieve bedrijven (1996-2001).

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

  Opinies