Spreker - Josine Meurs (dr.)

Josine Meurs (dr.) - Spreker

“Josine, een gedreven en krachtig spreker, met een prikkelende combinatie van betrokkenheid en kritische reflectie.”

Functie(s):
  Directeur, Politicus, Ondernemer
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Dagvoorzitter
  • Workshops
  • Spreker

     

   
  Deel deze pagina

  Over Josine:

  Josine Meurs (1965) was onderzoeker, auteur, docent, reisleider, adviseur, manager en momenteel is zij zelfstandig adviseur, politicus en oprichter en algemeen directeur van Publiek, vereniging voor cultuur.

  Meurs heeft tussen 1983 en 1989 Duits en Geschiedenis gestudeerd en is vervolgens gepromoveerd. Ook heeft ze een opleiding tot mediator gevolgd. Tussen 1998 en 2010 werkte ze bij B&A Groep, een bedrijf voor onderzoek, advies en uitvoering. Zij specialiseerde zich in arbeidsmarktbeleid, welzijn en stedelijke vernieuwing. In 2007 werd zij er partner. In 2010 nam zij afscheid van B&A en richtte Publiek op. Publiek is de eerste echte en enige belangenvereniging die sinds 2010 opkomt voor de belangen van alle cultuurliefhebbers in...

  Nederland. 
  Josine Meurs is sinds maart 2011 lid van de Provinciale Staten Zuid-Holland voor D66.

  Het spreekt dus voor zich dat Meurs dé persoon is die u wat kan vertellen over cultuur. Maar ook het subsidiebeleid en het sociale domein en de politiek zijn haar onderwerpen van specialisatie. Dankzij haar veelzijdigheid kan ze niet alleen als dagvoorzitter optreden, maar ook als spreker, verzorgt zij workshops en kan ze een debat leiden.

  Publicaties:

  2002: Wagner in Nederland 1843-1914 (Zutphen)
  1997: Geheel in de geest van Wagner. De Nederlandse Wagnervereeniging 1883-1959. Mede-auteur Henk Suèr. (Theater Instituut Nederland, Amsterdam 1997)

  Diverse artikelen in kranten en tijdschriften over sociaal beleid, arbeidsmarkt en kunst en cultuur. 

   

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies