Spreker - Otto Willemsen (dhr.)

Otto Willemsen (dhr.) - Spreker

Functie(s):
  Ondernemer, Spreker, Consultant
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Spreker
  • Trainer
  • Workshops

     

   
  Deel deze pagina

  Over Otto:

  Otto Willemsen (1975) is een professional op het gebied van duurzaamheid en innovatie, organisatieadvies en training en energietransities. Willemsen verzorgde al diverse masterclasses, trainingen en workshops en fungeerde als spreker op menige bijeenkomst over duurzaamheid en innovatie.

  Na zijn opleiding Land-, Water-, en Milieubeheer aan Van Hall Larenstein studeerde Willemsen af in bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarna deed hij 11 jaar ervaring op bij Nefit als onderdeel van de Robert Bosch groep in diverse functies van inkoop tot productmanagement, exportmanagement en logistiek. In 2009 won Willemsen met zijn straat als  2e de ‘klimaatstraatprijs’ van Gelderland. Daarna legde hij zich volledig toe op...

  duurzaamheid en innovatie. Met name de praktische vertaalslag om duurzaamheid om te zetten in rendement en perspectief voor de organisatie en het individu. ‘Cradle to Cradle’ ® denken vormt één van de uitgangspunten in duurzaamheid; hoe kun je zodanig ondernemen dat je een positieve bijdrage levert.

  Bij het vormgeven aan duurzaamheid en transities speelt synergetisch samenwerken in en tussen organisaties een grote rol. Daarom is Willemsen met zijn bedrijf ‘Duurzaam4life’ een van de medeoprichters van Coöperatie Synprofect. Organisatieadvies, gericht op samenwerking en clustervorming. Op deze wijze worden transities echt vormgegeven van binnenuit en vindt verankering van duurzaamheid tot in de genen van het bedrijf plaats.

  Duurzaamheid komt bij Otto van binnenuit. Deze geboren boerenzoon eet uit eigen tuin, houdt een aantal kippen en voedt zijn kinderen hiermee op vanuit duurzame bronnen. Ook zijn omgeving, de regio Achterhoek met 300.000 inwoners en een sterke maakindustrie, profiteert van de drive van Willemsen. Hij heeft een plan ontwikkeld voor de Achterhoekse groene energiemaatschappij en is hij een van de trekkers naar een energieneutrale Achterhoek in 2030 en aanjager van deze nieuwe duurzame economie. De grens wordt steeds verder verlegd, inmiddels werkt hij landelijk en soms ook over de grens in Duitsland.  Met passie en enthousiasme en een gezond portie boerenverstand en nuchterheid,  zet hij interactief met de zaal een verhaal neer met visie en laat zien waarom dingen wel kunnen.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

  Opinies