Spreker - Hans Veldman (dr.)

Hans Veldman (dr.) - Spreker

Functie(s):
  Amerika Deskundige, Columnist, Radio Presentator
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Columnist
  • Schrijver
  • Spreker

   

   
  Deel deze pagina

  Over Hans:

  Hans Veldman (1957) is een echte Amerika deskundige en hij is als associate professor strategie verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit. Na zijn studie geschiedenis en economie verrichtte Veldman onderzoek in de archieven van de Roosevelt Library. Daarna volgde nog vele publicaties over de Amerikaanse politiek. Naast zijn werk als schrijver en columnist voor het FD, verricht Veldman onderzoek naar de strategie van grote Amerikaanse ondernemingen en is hij senior lecturer export management aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast heeft Veldman diverse management...

  boeken geschreven.  

  Tijdens zijn onderzoek in de archieven van de Roosevelt Library  ontdekte hij de verborgen foto’s over Roosevelt, namelijk de beelden over Roosevelts verblijf te Jalta die door de persvoorlichter van de president, Jonathan Daniels, achtergehouden waren. De persvoorlichter poogde daarmee te verhullen dat Roosevelts gezondheid fragiel was en wilde suggereren dat de Amerikaanse president niet in goede doen was toen hij met Churchill en Stalin afspraken maakte over de naoorlogse wereldorde. Zijn onderzoek resulteerde in het boek De Perschef als Biograaf, handelend over presidentiële spindoctors. 

  Hans Veldman wordt in de media, vooral bij Barend en van Dorp, met regelmaat gevraagd commentaar te leveren op de Amerikaanse politiek. Op de zondagochtend maakt Hans regelmatig zijn opwachting in het radioprogramma OVT om een bijdrage te leveren over actuele onderwerp uit de Amerikaanse geschiedenis. Van Hans’ publicaties over de Amerikaanse politiek en verkiezingen zijn De Strijd om het Witte Huis en, recentelijk, Verscheurd Amerika, de bekendste. Vanuit de kennis opgedaan vanuit zijn onderzoeken naar de strategie van grote Amerikaanse ondernemingen, is Veldman werkzaam als consulent voor ondernemingen die de Amerikaanse markt willen betreden. 

  Hans Veldman is de ideale spreker over Amerikaanse politiek en verkiezingen, over economie, en over bedrijfsstrategie en management.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies