Nieuws

Nieuws

Nieuws over gastsprekers, onderwerpen en actualiteiten worden hier beschikbaar gesteld. Waar van toepassing wordt verwezen naar oorspronkelijke nieuwsbronnen voor nadere informatie.


Prinsjesnacht 2017

Geschreven door Redactie

Wat: Prinsjesnacht 2017
Wanneer: 18 september 2017 - 18:45 uur (inloop)  start klokke 19.00 uur - einde 22.15 uur
WaarNutshuisRiviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag
Wie: Bert Brussen, Marijn Poels en Tom Zwitser

Volgende week maandagavond organiseert Stichting Burger Prinsjesnacht. In een van de voorgaande edities was jij 'van de partij'. Deze editie Bert Brussen, Marijn Poels en Tom Zwitser. Dit jaar starten we iets vroeger ivm de docu "TheUncertaintyHasSettled. Laat ons weten of je komt via:

       

   

Gastsprekers.NL - Quote insturen!

Geschreven door Admin

Bezoek nu ons nieuw ontwikkelde Quote-systeem waar wekelijks nieuwe quotes worden gepubliceerd door het redactieteam. Heeft u ook een leuke quote, laat het ons dan direct weten per  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) en wellicht komt uw quote op onze website te staan!

Lees meer

   

Gastsprekers.NL hoofdsponsor Prinsjesnacht 2016!

Geschreven door Redactie

Gastsprekers.NL is ook dit jaar weer hoofdsponsor van Prinsjesnacht. U wordt als gastspreker en vriend van Stichting Burger van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Prinsjesnacht 2016 welke dit jaar plaatsvindt op maandag 19 september 2016. Deze kosteloze bijeenkomst wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Stichting Burger en partners in hartje Den Haag als onderdeel van Café Politiek. Maak uw deelname kenbaar via Facebook, dank u wel.

 

Lees meer

   

Prinsjesnacht - Muziek door Joris van Goudoever

Geschreven door Redactie

Tijdens Prinsjesnacht is er niet enkel Discussie in Debat. Verdieping kan ook via muziek. Vanaf de vleugel speelt Joris van Goudoever ook dit jaar weer tijdens Prinsjesnacht virtuoos en vilein tegelijk. Van Goudoever is trainer "Muziek en HRM"  bij onze hoofdsponsor en weet daar o.a. een op maat gemaakte mix van live-performance op de piano te koppelen aan diverse HR-thema’s. 

Lees meer

   

110216: Mat Herben over Spekman en de geest van Marcuse

Geschreven door Redactie

Gastspreker & Trainer Mat Herben over Spekman en de geest van Marcuse.

De voorzitter van de PvdA, Hans Spekman, heeft Geert Wilders gedemoniseerd door hem “een gevaar voor de democratie en de rechtsstaat” te noemen. Tot mijn stomme verbazing wordt door velen ontkend dat hier sprake is van demonisering. Zelfs Kees Boonman, de beste politiek commentator op tv, draaide er bij EénVandaag een beetje om heen: “Natuurlijk probeert Spekman zich wat goedkoop te profileren, maar Wilders is zelf ook niet vies van kritiek en wie kaatst kan de bal verwachten”. Zo luidde kort samengevat zijn betoog en dat is ook de mening van vele ‘weldenkende’ Nederlanders, die liever geen partij kiezen in een ruzie tussen twee populisten. Ja twee, want Spekman is een goedkope volksmenner, die op links stemmen probeert terug te halen bij GroenLinks en de SP.


Lees meer

   

170115: Moszkowicz is klaar met VNL

Geschreven door Redactie

Volgens Chris Aalberts en Dirk Jan Keijser moest Moszkowicz naar de pijpen van VNL dansen en was deze daar klaar mee. Maar valt VNL na de breuk met Moszkowicz al in de lange rij rechtse partijen die mislukten? 

De auteurs geven Moszkowicz gelijk als deze verweert met de woorden dat hij naar de pijpen van VNL moest dansen:

"Misschien disfunctioneerde Moszkowicz als lijsttrekker van een partij buiten verkiezingstijd. Misschien was hij door de nasleep van zijn afgeknepen carrière in de advocatuur onvoldoende gemotiveerd, droeg hij het programma niet goed uit of was hij ontzettend lui. Hoe dan ook, als Moszkowicz zich verweert met de woorden dat hij naar de pijpen van VNL moest dansen, heeft hij gewoon gelijk. Moszkowicz was immers de leider niet: hij was lijsttrekker zolang het bestuur van VNL hem bliefte. Wat Moszkowicz vooral te verwijten valt is dat hij dit vanaf de eerste dag had kunnen weten."

Lees meer

   

140116: Thomas van der Dunk: Elite lokt opstand van kiezers uit

Geschreven door Redactie

Volgens Thomas van der Dunk lokt de elite zelf een opstand van kiezers uit en gaat ons welvarende Europa een diepere crisis in. Het optimisme in de jaren negentig maakt plaats voor de gedachte dat onze kinderen het slechter gaan krijgen en dat zien we ook terug in de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau: tweederde van de burgers wil meer bestaanszekerheid, maar verwacht het tegendeel. Die verwachte neergang maakt het moeilijker in te schikken voor nieuwkomers.

Anders dan de 'flexibiliteit' propagerende beleidselites hechten veel gewone burgers aan de verzorgingsstaat; de nu vanuit Den Haag opgelegde participatiemaatschappij op basis van de fictie van het zelfredzame individu vormt voor hen, die sterk van die verzorgingsstaat afhankelijk zijn, een bedreiging.

Von der Dunk vat dit kort samen: 

"Het gaat straks slechter met u, en dat is goed voor u. Die boodschap wordt daarbij steeds technocratisch-financieel beargumenteerd, zonder oog voor welke andere dimensie ook. Zoals Gabriël van den Brink 28 november in Vonk constateerde: 'Het vermogen van politici om publiekelijk in te gaan op morele en sociale vragen, ontbreekt totaal."

Lees meer

   

Prettige Feestdagen!

Geschreven door Admin

Namens medewerkers en directie van Gastsprekers.NL wensen wij u prettige feestdagen en een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar. Aan welke Bijeenkomst, Workshop of Masterclass wenst u deel te nemen? Of bent u zelf een trainer of gastspreker die ons team komt versterken? Wij heten u van harte welkom op onze website of bij een van onze bijeenkomsten! 

Lees meer