Veteraan In de klas


20200502_112521.jpg

Gastles van een veteraan

Leerlingen luisteren geboeid naar het verhaal van een veteraan, die in de klas zijn/haar persoonlijk verhaal komt vertellen. Het programma richt zich op groep 7 en 8 van het basisonderwijs, het gehele middelbaar-, beroeps- en hoger onderwijs en is naadloos aan te sluiten op verschillende vakken. Hierin wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de school.

Gastlessen van een veteraan zijn een goed voorbeeld van levend en bevraagbaar onderwijs. De kracht zit in de persoonlijke verhalen over militaire ervaringen en de gevolgen daarvan. Het educatief programma ‘Wat zou jij beslissen?’ daagt de student uit om zich in te leven in ervaringen en gevoelens van anderen en na te denken over vredesmissies en oorlogssituaties, burgerschap en democratische waarden. Het is een uitstekende manier om de vaardigheden te testen die nodig zijn om keuzes en beslissingen te maken.

De veteranen zijn speciaal opgeleid om gastlessen te kunnen geven en zijn uitstekend in staat om het persoonlijke verhaal te delen met de leerlingen. Een verhaal van een veteraan zet de leerlingen dan ook zeker aan het denken.

Een gastles van ‘Veteraan in de Klas’ sluit naadloos aan bij uiteenlopende vakken en opleidingen. Denk hierbij aan burgerschapsvorming, geschiedenis, filosofie, verpleegkunde, PABO of culturele maatschappelijke vorming. Daarnaast kan een gastles ook aansluiten bij uiteenlopende thema’s, zoals oorlog en vrede, huisvesting, hygiëne, 4&5 mei en levensbeschouwing.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Gastdocent, spreker en Veteraan.

Jaren lange ervaring in het geven van gastlessen "Veteraan in de klas" op basisscholen, groepen 7 en 8. Voortgezet en beroepsonderwijs maar ook als spreker voor overige groepen.

Lessen zijn interactief en ik spreek uit eigen uitzend ervaring. 

Tevens maakt het onderdeel pesten deel uit van de lessen Veteraan in de klas. 

In- en externe beleving tijdens uitzending en gevolgen, zoals bv. PTSS. 

Bedenker en uitvoerder van de eerste Silly Walk oversteek in Nederland. (Spijkenisse) Oversteken met een raar loopje in Spijkenisse - YouTube

 

 

 

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;