Macho gedrag op school


20171211-Piek-0178.jpg

MACHOGEDRAG OP SCHOOL
Lezing, workshop of trainingen in overleg | Voor onderwijs, instellingen en bedrijfsleven

Macho’s in de klas… Corrigeer ze, en ze staan meteen op scherp. Ze geven niet toe dat ze iets fout hebben gedaan. Hun minachting is voelbaar. Ze gebruiken (verbaal) geweld en accepteren geen leiding. Wat kunt u daarmee als professional? Met de verbindende aanpak krijgt u de regie terug.

Alle lagen van de samenleving
Van reformatorisch onderwijs tot eliteschool: machogedrag komt overal voor. Kinderen uit bevoorrechte milieus die nooit ‘nee’ hebben gehoord, kunnen zich net zo misdragen als kinderen uit achterstandswijken die juist veel afwijzing hebben ervaren. Ook ouders hebben steeds vaker een kort lontje.
 

Duidelijkheid in de klas
Wat kunt u doen om dit gedrag het hoofd te bieden? U heeft zelf al gemerkt dat koste wat kost vrienden willen zijn niet werkt. Wat wel werkt, is de roep om duidelijkheid van de ander zien en daar antwoord op te geven. Op een consequente manier, maar zonder te vervallen in autoritair gedrag.
 

Consequent zijn als school
Dat betekent ook consequent zijn als school, door met elkaar één lijn te trekken wat betreft telefoons, oordopjes, petjes en hoodies in de klas. Met die solidariteit geeft u als school steun aan beginnende docenten. En bovenal is uw school op die manier een duidelijke school voor leerlingen.
 

De verbindende aanpak
In al onze trainingen leert u te werk gaan in 3 stappen:
 

Reflectie. Inzicht krijgen in de redenen voor het gedrag.
Relatie. Werken aan die onderliggende redenen en zo de verbinding weer tot stand brengen.
Regie. De situatie weer in de hand krijgen.

 

Amar is geboren in Marokko en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij heeft de Amsterdamse Theater Academie doorlopen en heeft ruim 25 jaar ervaring als acteur, presentator, trainer, comedian en theatermaker. Amar heeft vele jaren gewerkt met vaak zwaar ontregelde jeugd en hun ouders, met scholen, politie, reclassering en jeugdbescherming.
 

Amar geeft workshops, trainingen en lezingen over agressie, straatcultuur gedrag, cultuurverschillen, machocultuur en ‘korte lontjes’. Klanten omschrijven hem als ‘  Sensitief,  motiverend,  zeer praktisch  en  interactief  ‘

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Trainer en acteur Amar El Ajjouri geeft onder de naam PHneutraal trainingen over diversiteit, jongerencultuur, straatcultuur gedrag, groepsdynamiek en agressie- en conflicthantering. Vele scholen, instellingen en bedrijven hebben met PHneutraal al concrete resultaten geboekt.
Amar El Ajjouri (1971) doceert, presenteert, acteert, traint en regisseert. Dat doet hij eigenlijk al sinds hij kan praten. En al ruim 25 jaar professioneel. Amar is geboren in Marokko en getogen in Den Haag en dus als geen ander thuis in het Nederland van nu waar zovelen mee worstelen. Amar is PHneutraal.
Theater leent zich bij uitstek voor het tonen, duiden en leren begrijpen van het leven. Vanuit die visie ontwikkelde en regisseerde Amar meerdere theatervoorstellingen met jongeren. Hij stond zelf op de planken met verschillende cabaretshows: Ali, Wit en Terug. In het verlengde daarvan ontwikkelde hij ook de trainingsprogramma’s van PHneutraal.

Amar heeft een team samengesteld van gedreven professionals, die communicatietrainingen op maat biedt aan de onderwijsdriehoek: leerlingen, schoolteams en ouders.
PH Neutraal werkt met deze drie doelgroepen. Dit heeft een verbindend effect op de hele school. Interactief theater met herkenning en humor wordt ingezet voor leerzame ervaringen.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;