Veranderen doet pijn & Pijn is fijn


Henrike 2-6 nov 2021 - Foto Nathalie Dekkers.jpg

Henrike van Engelenburg is schrijver, organisatiecoach en theaterproducent. Op Wikipedia vind je alles over haar theaterwerk. Zij illustreert haar visie op jouw bedrijf met woorden en beelden en reikt handvatten aan om anders naar de organisatie te kijken. 

Zij illustreert haar spreekbeurt met zandtekeningen? Waarom zand? 
Omdat zand schuurt.
Omdat zand vergankelijk is, zoals altijd alles voorbijgaat.

Haar lezing over veranderen geeft een boost en brengt mensen in beweging om anders naar situaties te gaan kijken.

Ze strooit geen zand in ogen, maar verheldert met haar lezing en illustraties in zand juist de blik op bestaande processen. Het zet aan om zelf na te denken over waar je met je organisatie staat, en heen zou willen. Een unieke manier van stilstaan bij een vergankelijke werkelijkheid, om vervolgens met 1 veeg in het zand een compleet nieuwe kijk te schetsen op die werkelijkheid. 

Afhankelijk van het thema gebruikt Van Engelenburg enkele anekdotes en zandtekeningen om medewerkers mee te nemen in de situatie. Zo laat zij bijvoorbeeld zien dat falen, veranderen en je droom realiseren vooral tijd kost en veel pijn doet.
Zij legt uit waarom dat goed is.  

Hiermee wordt het publiek interactief via 2 media: woord en beeld op nieuwe ideeën gebracht om met de situatie om te gaan. De lezing is een aanzet voor medewerkers om in beweging te komen, om anders naar de situatie te kijken, omdenken dus. Van Engelenburg legt uit wat maakt dat iets mislukt of lukt. Het doel hiervan is mensen te prikkelen naar zichzelf te kijken en nieuwe mogelijkheden te laten zien. Door deze andere wegen zichtbaar te maken wordt er een positieve boost gegeven.

Hoewel het alweer lang geleden is dat zij daadwerkelijk haar doctoraal Letteren behaalde, zijn het toch de 25 jaar ondernemen in een grillige cultuursector die haar meester maakten in het beheersen van crisis en haar leerden deze om te buigen naar succes. Deze ervaring en kennis deelt ze graag als handige tricks en zet deelnemers aan om in actie te komen. 

Een bijdrage voor die broodnodige verandering in uw bedrijf doet ze graag en goed. Uniek aan haar speech is dat zij het illustreert met zandtekeningen (op verzoek).

De volgende lezingen zijn beschikbaar. In overleg wordt bepaald welke insteek het beste gaat werken.

- VAN DROMEN NAAR DOEN
- GOED ZAKEN DOEN IS DELEN
- SUCCES KOMT VAN BINNENUIT
- VERANDERING DOET PIJN | PIJN IS FIJN
- HET GROTE NIKS

Duur: 30-40 minuten
PLUSPUNT: live maatwerk zandtekenshow 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Henrike van Engelenburg (1970) is een Nederlandse theaterproducent. Ze werd vooral bekend met theatervoorstellingen van de gelijknamige jeugdboeken Achtste-groepers huilen niet (Jacques Vriens), De kleine kapitein (Paul Biegel) en Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens).  Aan de universiteit van Utrecht studeerde ze Taal- en Cultuurstudies en woonde tijdens haar studie een poos in West-Papua. Naast haar werk als theaterproducent maakt ze kennisspellen, is ze werkzaam als organisatiecoach, schrijft ze columns, regisseert en is zandkunstenaar. In november 2022 kwam er van haar hand een jeugdboek uit bij Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman. 

Henrike van Engelenburg is getrouwd met Floris, heeft drie fijne kinderen, voelt zich Europeaan en overal thuis. Ze werd geboren bij lieve ouders en een beschermende broer, op eerste Kerstdag in 1970, terwijl er sneeuw viel. 

Bekijk haar website voor wat anderen over haar zeggen: www.henrikevanengelenburg.nl

Uniek aan haar speech is dat zij het illustreert met zandtekeningen (op verzoek).

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;