Waarom zou je beleggen?


IMG_20210831_153125330_BURST000_COVER_COMP.jpg

Ja waarom zou je beleggen? Misschien voor een aanvullend pensioen, de ene keer staat het onder water en soms weer boven water. Maar wat je het meeste hoort is dat er gekort wordt op het pensioen omdat we steeds ouder worden. En van op tijd sparen daar wordt niemand armer van. Toch? En vergeet vooral niet dat niet iedereen een succesvol bedrijf kan starten of kan zingen of kunstenaar kan zijn. De meeste mensen moeten gaan werken voor hun inkomen.  Tijdens mijn lezing geef ik je een blik in de toekomst omdat ik uit het verleden kan putten. De rode draad hierin is het laatste boek dat ik geschreven heb. De titel is "De Luie Belegger". In dit boek wordt in een periode van twintig jaar, vanaf het jaar 2000 tot aan 2021, uitgelegd met werkelijk tot stand gekomen koersen wat een veilige belegging is. Zeven verschillende beleggingsvormen zijn doorgerekend op het BNP Paribas AEX fonds. Het boek is niet alleen interessant voor de pensioensopbouw maar denk ook aan diegene die als Zzper of als freelancer aan de slag gaan. Maar denk ook aan het personeel dat je op het bedrijf hebt werken die zijn gaan beleggen in crypto's of andere producten waarvan ze geen of weinig verstand hebben. Die zijn soms onder werktijd aan het handelen om hun winsten te innen of de verliezen te beperken. Sowieso is de informatie van belang om te weten te komen wanneer er een recessie aan zit te komen, want dan kun je de investering in de belegging even op de spaarrekening zetten om die na de bodem van de 'correctie of recessie' weer terug in te zetten. En het allerbelangrijkste is dat ik uitleg wat een veilige belegging is en hoe je die kunt opbouwen. Wie meer spektakel wil die kan ik ook nog uit leggen hoe het werkt met opties. Want die maken winst in een stijging en in een daling en zelfs als de markt zijwaarts is. 

In feite kun je al deze informatie die ik geschreven heb betitelen als " Economie voor gevorderden in Jip en Janneke taal". En dat heb ik zeker voor elkaar gekregen volgens mijn uitgever.

Een voordeel is er na mijn lezing, uw personeel zit niet meer zenuwachtig de beleggingen te volgen die zij hebben.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Eigenlijk ben ik op verschilende vlakken een ervaringsdeskundige te noemen. Het begon ooit als loonwerker en daarna als slagersleerling om daarna de dieren in leven te houden als melkveehouder. Dat wil niet zeggen dat ik toen al vegetariër was, nee hoor en dat ben ik nu nog steeds niet. Alhoewel, we eten steeds minder vlees dan dat we dat voorheen deden en soms hebben we een vegetarische dag. De boerderij stoppen was niet vrijwillig.                                                                   Na twee foutieve ingrepen van twee verschillende specialisten, voor een ongelukje en een sterilisatie, van een en hetzelfde ziekenhuis hebben we het bedrijf verkocht. Wat volgde was de ene na de andere hersteloperatie en de conclusie is dat het nooit meer goedkomt. Of het niet genoeg was gooiden jongeren over een parkeerplein een rotje heen. Het gevolg van deze actie was dat het rotje zo dichtbij de linkerkant van mijn hoofd ontplofte dat de explosie een implosie veroorzaakte in mijn hoofd.                                                                                                            Na de eerste, zoals ze het noemen, "een lichte herseninfarct" ben ik geopereerd in mijn hoofd. Aangezien het maar niet verbeterde en na de vierde lichte herseninfarct te hebben gehad volgde de tweede operatie in de frontale sinusholte. In totaal heb ik 5 lichte herseninfarcten gehad en ben ik nu tien keer geopereerd. Afijn, daar heb ik boeken over geschreven. De eerste titel hierover is ' Mevrouw u heeft mijn ballen bij elkaar geniet' en de tweede titel is ' De moord op een vreemde'. Overigens in dit boek wordt niemand vermoord. Het is absoluut geen saaie kost want ik heb een komische noot in het verhaal weten te brengen.

Tijdens iedere keer maar weer een fase na de operatie van rust en therapie ben ik gaan schrijven. Het eerste boek gaat over de golven van de koers van de wereldindexen. De titel is Golfberekeningen in beeld. Ik werd gegrepen door de combinatie van de Fibonaccireeks en het rekenkundig kunnen volgen van de indexen. De laatste titel die vrij recent is uitgegeven bewandeld een pad dat in de voorgaande boeken niet belicht is.                                                     

In feite is ieder boek een vervolg op het andere boek met iedere keer nieuwe informatie voortkomend uit de informatie van het eerste boek. Wie een beetje thuis is in het volgen van maandgrafieken van meer dan 15 jaar komt al snel tot de conclusie dat de golven van de koersen van de wereldindexen een 1-2-3-4-5 golfbeweging maken. Golf nummer 1 en 3 en 5 zijn impulsgolven die in een progressie de koersen laten stijgen. Golf nummer 2 en 4 zijn correctiegolven die de koersen laten dalen in een progressie.

Afijn, allemaal cryptisch misschien maar de laatste titel gaat meer in op een heel veilige belegging in combinatie met koersdoelberekeningen. Acht verschillende beleggingsvormen passeren de revue. De belegginsvormen die berekend zijn maken rendementen die variëren van 6 tot 87% per jaar.                                        De titel van dit boek is ' De Luie Belegger'. In mijn hoofd zit dus heel veel want ieder Fibonaccigetal voor iedere golf die berekend is met alle tot stand gekomen koersen van toppen en bodems kan ik zo op noemen. Het unieke aan dit boek is dat alle koersen van meer dan twintig jaar, waarmee de belegginsvormen berekend zijn, in dit boek vemeld staan. Het is dus geen hypothetisch verhaal.                        Volgens de uitgever is de informatie "een werkelijkheid en neem ik je aan de hand mee in de wereld van fondsen en aandelen" omdat het te volgen is d.m.v. de tot stand gekomen beurskoersen en het verhaal dat ik geschreven heb.

Wat dit kan betekenen voor bijvoorbeeld de leerlingen op school is dat ze kunnen zien hoe een simpele belegging met twee recessies en vrij recent nog de coronacrisis erin eruit ziet in de tijd, over een peiode van twintig jaar tijd dus. En de rendementen zijn gemaakt op het BNP Paribas AEX fonds toen en nu inmiddels het BNP Paribas ESG fonds. Een zeer veilige belegging omdat een fonds en zeker het index fonds niet failliet kan gaan.

Nu ben ik, ja een schrijver komt niet veel buiten, tot op heden nog niet veel als gastspreker werkzaam geweest. Maar ik heb wel vier gastlessen verzorgd voor de klassen 5 havo en 5 vwo en 6 vwo. De gastlessen gingen over het rekenkundig volgen van de koersen van de wereldindexen voor het hoofdstuk 'Beleggen' en over het hoofdstuk 'Opties'.

Het boek "Opties moeilijk, met deze uitleg gaat de optiewereld voor je open" heb ik ook geschreven waardoor ik haarfijn kan uitleggen hoe opties werken. Alle grafieken in dit boek zijn opgebouwd met Option$treet van het Wall$treet programma van Keyword.                                                                                        Een Belgisch beleggersforum heeft dit boek een hele goeie recensie gegeven. De recensie luidt: "Dit boek gaat zeer uitgebreid in op beleggen in opties. Perfect als naslagwerk te gebruiken". Alle boeken die over beleggen gaan zijn opgebouwd met het Wall$treet programma.

Ik heb ook eens een avond uitleg gegeven voor een beleggersclub, het jammere van zo'n avond is dat de alcohol ervoor zorgt dat de aanwezigen aan het eind van de avond er geen snars van hebben begrepen. De vraag die ik kreeg aan het eind van die avond was welke aandelen ze in portefeuille moesten nemen. 

Ik had die avond laten zien met voorbeelden dat het grote kapitaal werkt met een bepaalde wetmatigheid die iedere keer terugkomt in de golfbewegingen van de koersen van de indexen en daarmee dus ook in sommige fondsen.                       Na punt 5 in een progressie verandert de koers van een index van richting. Dat kan uitmonden in een correctie en als het een grote golf betreft in een diepere correctie, bij velen bekent als een recessie. 

Na punt C van de correctie volgt een beweging die aan het begin staat van de progressie na een recessie. Vergis je niet, punt C komt ook voor in de 1-2-3-4-5 golfbeweging en dat wordt allemaal duidelijk uitgelegd in de laatste en voorgaande titels die ik heb geschreven.

Als gastspreker heb ik dus wel degelijk een goed verhaal te vertellen, maar koop je het boek eerst dan weet je wat Jip en Janneke betekent voor beleggen. En vergis je niet je moet "lui" zijn als je wil gaan beleggen. Ga lekker naar je werk en focus je op de dingen die belangrijk zijn en laat de hectiek van het gewauwel iedere dag op de beurs voor wat die is. Als je die volgt ben je er altijd te vroeg uitgestrapt. Of je bent je centen kwijt.

Dat is de wijze raad die ik jullie kan meegeven als je het boek niet koopt.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;