Ik wil en ik kan niet kiezen. Hoe maak je wel de juiste keuze?


Spotlightshow dag 1 BY ISABELLAVERDUYN-43.jpg

Waar ik mijn verhaal nooit mee zal beginnen, is de vraag: "Wat wilde jij later worden toen je kind was?"

Toch schuilt in die vraag wel de essentie van mijn verhaal. 

Toen ik zelf jong was, had ik daar namelijk geen antwoord op. Eigenlijk wilde ik alles wel worden. Eerst dolfijnentrainster, toen musicalster en vervolgens wildlife documentairemaker. Het was een ratjetoe, zou je kunnen zeggen. 

Ook tijdens het kiezen welke sport ik na school wilde doen, het beslissen naar welk land ik wilde reizen of kiezen welke studie ik wilde volgen, bleef de lijst van opties eindeloos. 

De keuzestress was vaak zo groot bij mezelf, dat ik regelmatig advies vroeg bij mijn ouders, vrienden en mentoren op school. 

Een aantal antwoorden waren daarbij standaard: 

- "Kies wat je leuk vindt"
- "Waar ligt je hart nou écht?"
- "Je zult toch moeten kiezen"
- "Je kunt niet alles" 

Het waren (en zijn) antwoorden waar ik niks mee kon. Maar doordat ik niet binnen de standaard maatschappij paste, wist ik er geen bewoording of argumentatie voor te geven. 

Het was pas in 2020 dat ik het boek 'Hoe word je alles?' uit de kast trok bij iemand thuis, waardoor ik ontdekte dat er meer mensen waren die zo dachten als ik. Die ook het gevoel hadden altijd méér te willen, onverzadigbare leerdrang hadden en tegelijkertijd niet konden kiezen. De term die in dat boek werd gebruikt was multi-passionate

Met humor, een persoonlijk verhaal en vooral veel praktische tips neem ik je in mijn lezing mee in de wereld van multi-passionates. Het maakt niet uit of je er zelf een bent, of dat je iemand kent met deze karaktereigenschappen.

De lezing is aan te passen op jouw doelgroep. Een aantal van de opties: 
- decanen, loopbaanbegeleiders en studiekeuzeadviseurs 
- studenten, leerlingen en jongvolwassenen aan het begin van hun carrière 
- carrièreswitchers op latere leeftijd 
- ondernemers die altijd het gevoel hebben meer te willen doen, of die overstromen van ideeën en hierdoor de kern niet kunnen pakken. 


Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Wat stel jij je voor bij een 23-jarige, vrolijke en open vrouw? 

Hoewel iedereen die vraag anders zal beantwoorden, durf ik met zekerheid te zeggen dat ik niet binnen 'de standaard' val. Dat is precies waarom ik zo graag op het podium sta om te spreken. 

Met een net afgeronde studie Toegepaste Biologie, is het onlogisch dat ik me op dit moment in de vastgoed- en recreatiebranche bevind. Om daarnaast nog auteur, spreker en ondernemer te zijn. 

Het is dan ook niet voor niks dat ik perfect binnen de term multi-passionate pas. 

Naast mijn liefde voor bovenstaande onderwerpen, ben ik fervent reiziger, fotografe, podcasthost en outdoor sporter. En dan heb ik waarschijnlijk nog wel wat hobby's gemist in dat lijstje. 

Juist door die diversiteit aan passies, hobby's en bezigheden weet ik hoe het voelt om niet binnen het standaard plaatje van de maatschappij te passen. Al duurde het 21 jaar voordat ik daar een richting in vond. 

In mijn talks wil ik graag deze onderwerpen, maar vooral het leven als multi-passionate bespreken. Dat doe ik op een luchtige manier, met veel persoonlijke verhalen erin verwerkt. Ik zoek de interactie op met het publiek, om inzicht te krijgen in de hoeveelheid multi-passionates in het publiek, maar ook om te weten te komen wie iemand kent in zijn/haar omgeving die multi-passionate zou kunnen zijn. 

Met een brok passie sta ik op het podium om te vertellen over mijn verhaal, maar ik voel me graag gelijk aan het publiek. Het is nog niet zo lang geleden, dat ik me namelijk niet bewust was mijn het 'multi-passionate' bestaan. Dus ik weet precies hoe mijn publiek zich kan voelen. 

Met ervaring in het onderwijs én met ondernemers heb ik kennis van meerdere doelgroepen die heel veel kunnen hebben aan mijn talk. Erachter komen dat je multi-passionate bent (of weten hoe je om moet gaan met multi-passionates die dicht bij je staan) zorgt ervoor dat jij kunt floreren in het leven.

En dat is waar ik voor sta. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;