Van werkzoekende actief met TIPS naar een baan!


Menno-Spiekerman.jpg

In de jaren dat ik nu werk, vanaf 1998 begeef ik me al op de arbeidsmarkt. Ik heb 2 of 3 periodes helaas moeten meemaken dat ik zoals vele mensen in Nederland in de WW terecht kwam. Dat is heel vervelend. Maar je moet de moed niet opgeven als je op zoek moet naar een andere baan, ondanks dat je mogelijk je leeftijd of andere zaken tegen je hebt staan. Ik heb de afgelopen vaak gehoord nav een sollicitatie:

- U past niet in het team.

- U bent overgekwalificeerd.

Niet in een team passen is natuurlijk een dooddoener. Dat is een opmerking waar je niks aan hebt. Je wilt graag weten wat je eventueel zou kunnen veranderen bij een eventuele nieuwe sollicitatie of bij een sollicitatiegesprek.

Ik werk al 25 jaar binnen de secretariële wereld als man. Een man in een vrouwenwereld. Dan heb je nog iets extra's wat het moeilijk maakt om aan een baan te komen. Het beeld is in sommige gevallen nog steeds dat dit een vrouw moet zijn! Het is een beeld wat mensen hebben, je wordt te snel in een hoekje gestopt. 

Als ik bij een werkgever kreeg te horen dat mijn tijdelijke contract niet werd verlengd, dan kwam er iets in me naar boven. Je hebt geen tijd om te treuren, je moet door. Je hebt geen tijd om stil te gaan staan.

Met de ervaringen die ik heb gehad als werkzoekende, ik kreeg geregeld te horen, "jij komt er wel/jij komt wel aan een baan", kan ik mogelijk andere werkzoekende/of jongeren die de arbeidsmarkt op gaan, TIPS geven of ideeën aandragen die mij destijds hebben geholpen om een baan te vinden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Mijn naam is Menno Spiekerman, 42 jaar oud en wonende in Cuijk (sinds september 2021) samen met mijn partner en onze 2 kleine dames (hondje Roos van 13 en Muis van 8). 

In 1998/1999 kwam ik af van de VBO (tegenwoordig heet het VMBO) en na 1 jaar MBO (met diploma) ben ik gaan werken. Ik heb er nu dik 25 jaar opzitten binnen de secretariële wereld. Ik heb tussen 2006-2022 gewerkt bij de overheid (ministeries en gemeenten) en in mei 2022 begin ik bij een bedrijf binnen de culturele sector als directie-assistent. Het heerlijke aan dit vakgebied is, dat je zeer drukbezette personen, kan ontzorgen van A tot Z!

Mijn doel is om jongens/mannen te vertellen dat je gewoon een baan kan accepteren/er op kan solliciteren binnen de secretariële wereld wat vooral wordt gedomineerd door vrouwen! Laat je dit niet weerhouden.

Ook al heb je een lager niveau, dan kan je ook je dromen waarmaken en verwezelijken! Je hebt een langere adem nodig en veel vechtlust.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;