Judith Bruynzeels


_DSC0145.JPG

Mijn naam is haas is een project van JUDKA theatermakers onder leiding van Judith Bruynzeels. Dit project maakt misbruik bespreekbaar en dissociatie invoelbaar door middel van een audiovertelling, poëzie en een boek.

De titel verwijst naar de betekenis van het gezegde; ‘Ik weet van niets.’ ‘Ik heb er niets mee te maken’. ‘Laat mij erbuiten’.

Nadat schrijfster Griet op de Beeck in 2017 op televisie over haar misbruikverleden vertelde was het thema “hervonden herinneringen” weer volop en hevig in het nieuws. Diverse kranten interviewden psychologen die zich met het geheugen bezighouden over waarom we herinneringen aan seksueel misbruik in de kindertijd die pas na decennia opduiken moeten wantrouwen. Anderen vonden zulke scepsis kwetsend omdat het slachtoffers de moed om te spreken ontneemt. Het debat dat in de jaren ‘90 over deze kwestie woedde kwam weer helemaal terug. En daar raakt het de motor van mijn naam is haas. Ik was woedend. Alsof we in pakweg 25 jaar geen steek zijn opgeschoten.

En dat kunnen we wel. Ik kom hier graag meer over vertellen.

Een mix van ervaringsdeskundigheid, wetenschappelijke kennis en poezie.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Mijn naam is haas is een kunstproject van beeldend theatermaker Judith Bruynzeels. Middels poezie, een audiovertelling en een boek'voorstelling' maakt ze  de gevolgen van vroegkinderlijk trauma invoelbaar en daardoor bespreekbaar.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;