Sabine Sypré

Sabine Sypré (1970) heeft een unieke en boeiende achtergrond. Haar carrière begon als ingenieur-architect, waarin ze twintig jaar lang met passie bouwde en ontwierp. Toen ze ontdekte dat haar kinderen hoogbegaafd waren, bracht dit haar op een nieuw pad naar het begaafdheidsonderwijs.

Met een opleiding tot ECHA-Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en de oprichting van haar bedrijf, Hoogbloeier, begeleidde Sabine jarenlang begaafde kinderen, jongeren en hun ouders, maar ook begaafde volwassenen. Ze biedt uitgebreide trainingen aan zorg- en onderwijsprofessionals die met begaafde personen werken. Op 48-jarige leeftijd zette ze een nieuwe stap door een PhD in de psychologie te beginnen aan de Universiteit Gent en KU Leuven. Haar onderzoek, onderdeel van Project TALENT, richtte zich op motivatie en zelfdeterminatie bij begaafde jongeren.

Sabine is een ervaren en inspirerende spreker. Ze heeft gesproken op tal van conferenties en studiedagen, zowel in Vlaanderen als Nederland. Sabine onderscheidt zich door haar vermogen om complexe concepten toegankelijk te maken. Wat haar lezingen uniek maakt, is haar vermogen om het publiek uit te dagen met confronterende vragen die diepgewortelde vooroordelen en mythen rond hoogbegaafdheid aan diggelen slaan. Sabine weet haar publiek op een doordringende manier te prikkelen en hen aan te zetten tot nadenken over hun eigen overtuigingen. Ze geeft lezingen over diverse onderwerpen binnen hoogbegaafdheid, variërend van motivatie en zelf-determinatie tot de uitdagingen van onderpresteren bij begaafde jongeren.

Haar missie is om een brug te slaan tussen de wereld van begaafdheid en onderwijs, zodat elk hoogbegaafd kind de kans krijgt zijn volledige potentieel te bereiken. Sabine’s diepgaande persoonlijke ervaring en academische achtergrond maken haar tot een krachtige pleitbezorger voor hoogbegaafdheid.

Eerdere toehoorders hebben haar lezingen als inspirerend en verhelderend ervaren. Zoals een deelnemer zei: "Sabine heeft een unieke gave om je mee te nemen in haar verhaal en je echt te laten begrijpen wat hoogbegaafdheid inhoudt." Een andere deelnemer merkte op: "Haar passie en kennis zijn aanstekelijk, en ze biedt wetenschappelijke inzichten die ook praktisch toepasbaar zijn."

Sabine Sypré brengt een unieke combinatie van persoonlijke ervaring, academische kennis en praktijkgerichte inzichten die haar lezingen tot een waardevolle bron maken voor iedereen die zich bezighoudt met hoogbegaafdheid.

 

0 voorstellingen gevonden van Sabine Sypré

;