Spreker - Olaf Stuger (dhr.)

Olaf Stuger (dhr.) - Spreker

“Nadenken is te belangrijk om uit te besteden‚?¶”

Functie(s):
  Lobbyist, Adviseur, Senior Strategist
Tarivering:
  Onderwerp(en): Inzetbaar als:
  • Communicatie adviseur
  • Dagvoorzitter
  • Spreker

   

   
  Deel deze pagina

  Over Olaf:

  Olaf Stuger (1969) is afkomstig uit Driebergen en heeft in zijn loopbaan tal van functies bekleed. Zo was hij werkzaam als lobbyist, salesmanager en heeft hij bij D66, de VDD en de LPF politiek bedreven. Inmiddels is hij partner bij een public affairs kantoor met vestigingen in Den Haag en Brussel.

  Binnen het politieke spectrum was Stuger lid van D66 en gemeenteraadslid voor de VVD. Namens de Lijst Pim Fortuyn was hij van 2002 tot 2003 en in 2006 lid van de Tweede Kamer. Hij was woordvoerder Energiebeleid en heeft zich in die tijd daarnaast ingezet voor het invoeren van een minimumstraf voor bepaalde geweldsdelicten. Stuger besteedde ook aandacht aan letterlijke levenslange gevangenisstraffen voor kinderverkrachters en –moordenaars.  Naast...

  zijn politieke ervaring, heeft Stuger expertise opgedaan als lobbyist en sales manager in de private sector.

  Na zijn activiteiten in de politiek is hij in de private sector teruggekeerd bij Smeets, Stuger & De Vries. De adviseurs van Smeets, Stuger & de Vries opereren op het snijvlak van politiek, beleid en communicatie. Hun expertise is met name gericht op public affairs, corporate affairs, public policy en public relations. De focus ligt dus op het behartigen van de maatschappelijke en politieke belangen van bedrijven en organisaties. Daarnaast is Stuger bezig met een promotieonderzoek aan de Universiteit van Leiden naar politieke besluitvorming over kernenergie in Nederland.

  Zijn brede ervaring heeft tot een overzichtelijke blik op de samenleving geleid. Stuger meent dat business doen in de private sector een totaal ander spel is dan business ontwikkelen in de publieke sector. In het bedrijfsleven is alles terug te leiden naar 2 hoofddoelstellingen: continuïteit en winstoptimalisatie. Bij de overheid zijn er wel 25 doelstellingen (privacy, milieu, economie, inkomensverdeling, emancipatie, zorg, onderwijs etc.) die in elk geval elke 4 jaar wijzigen bij Kabinetsformatie. Maar ook de media stuurt de doelstellingen van de politiek op dagelijkse basis. Stuger heeft een unieke kijk op hoe dienstverlenende marktpartijen hun sales- en business development  met de overheid vorm moeten geven om ‘double digit’ groeicijfers in deze sector te realiseren. Hij is de ideale spreker als het gaat om adviezen aan commerciële dienstverlenende organisaties om te komen tot non competitive bids die de Nederlandse politiek helpt haar maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden.

  Lees meer

  Soortgelijke Sprekers

  Trainingen

   Opinies