Juist koerswijzer vinden


abdi ali foto.jpg

Wat ik gemerkt heb is dat jongeren vaak niet weten wat ze willen doen in het leven. Ik krijg de indruk dat jongeren vandaag de dag veel motivatie en inspiratie nodig hebben. Soms kijk ik terug naar mijn eigen leven en vraag me af: wat zou ik hebben willen veranderen? Ik kan jongeren motiveren door mijn eigen acties als voorbeeld te stellen. Ik heb zelf ook veel obstakels overwonnen. Toen ik zelf jong was dacht ik altijd: niemand begrijpt mij. Dat hebben we natuurlijk wel vaker gehoord. Met mijn talk wil ik die inside stem voor jongeren zijn, die hen wel begrijpt.

Ik heb ervaren hoe het is om een immigrant in Nederland te zijn, ik weet hoe het is om gediscrimineerd te worden, en ik ken de verleidingen van de straat en het snelle geld. Het is makkelijk om het verkeerde pad te kiezen en het is hard werken om op de goede weg te komen.
Graag kom ik met jongeren uit alle lagen van de maatschappij in contact om mijn ervaringen over mijn koerswijziging met hun te delen.

Mijn naam is Abdiwahab Ali. Op 11 jarige leeftijd kwam ik van uit Somalië zonder ouders naar Nederland. Met vallen en opstaan heb ik hier een leven opgebouwd. In het werken met hout en metaal heb ik mijn passie ontdekt. Ik ben het brein achter het bedrijf MijnWand waarmee ik geometrische meubels ontwerp. Ik doe dit met jongeren die ik help een nieuwe start te maken in het leven. Ik laat ze kennis maken met meubelontwerp en fabricage en begeleid ze in mijn werkplaats.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;