De Terroristenafdeling


F8383886-5064-4E74-B838-E2A6D94B425E.jpeg

In 2006 heeft de Nederlandse overheid besloten om een terroristenfdeling (TA) in het leven te roepen voor gedetineerden die verdacht en/of veroordeeld zijn voor een terroristisch misdrijf.

Hoe ziet het leven er op een TA uit, wat is er in die jaren op die afdelingen gebeurd. Welke ontwikkelingen zijn er doorgemaakt en wat is nu de beste aanpak om terroristen zo goed als het kan terug te laten keren naar onze maatschappij. 

Op een levendige wijze wordt u meegenomen naar dit bijzondere gevangenisregime waarbij de toehoorder zich ook vast een mening zal vormen over de keuzes en dillema's die we hierbij tegenkomen.

Het thema is voor iedereen boeiend; voor studenten (bv criminologie, recht of geschiedenis) voor luisteraars die beroepsmatig bij dit thema betrokken zijn, als wel personen die zich maatschappelijk betrokken voelen.
Afhankelijk van het publiek zal de inhoud van de presentatie worden aangepast. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul bedrijf / school / organisatie in

Elf jaar lang was Yola Wanders directeur binnen een van de strengst beveiligde gevangenissen in Nederland. Ze gaf leiding aan de Extra Beveiligde Inrichting (EBI), de terroristenafdeling (TA) en de afdeling Veiligheid. 
In haar presentatie neemt ze u mee naar de veelal onbekende wereld achter de gesloten muren van deze gevangenis. Hoe gaat het daar aan toe, welke uitdagingen en dilemma's kom je daar tegen. 

Yola heeft veel ervaring in het spreken voor zowel een groot publiek als voor een intiemer gezelschap. Ze spreekt makkelijk en met humor en deelt graag haar jarenlange ervaring en visie daar waar het gaat om de bejegening van gedetineerden in een streng beveiligde omgeving. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;