Zoek je manieren om te spreken over trauma en dissociatie?
‘Mijn naam is haas’ is een project van theatermaker Judith Bruynzeels om misbruik bespreekbaar en dissociatie invoelbaar te maken. De bijeenkomsten worden vormgegeven in samenwerking met Christel Kraaij, klinisch psycholoog en specialist op het gebied van dissociatieve problematiek. Tijdens de bijeenkomst van 2,5 uur leer je de complexe belevingswereld van mensen met dissociatie beter kennen en begrijpen.
Over de bijeenkomsten
Er zijn twee ervaringsgerichte vormen die als opmaat dienen voor een gesprek over de gevolgen van vroegkinderlijk trauma. De audiovertelling en een interactief boek.
Bij de audiovertelling stap je in het hoofd van iemand met trauma. Hierdoor krijg je inzicht in de dynamieken die spelen binnen zowel de luisteraar als de verteller.
De interactieve boekvoorstelling neemt je mee via taal en beeld. Het boek geeft je ruimte om te kijken naar emoties die onder de oppervlakte kunnen spelen en die het spreken moeilijk maken.
Wat het jou brengt
Via ‘Mijn naam is haas’ ontdek je hoe het voor mensen met een trauma is om zich tot de werkelijkheid te verhouden. Dit wordt onderbouwd met actuele kennis over dissociatieve problematiek. Bij beide voorstellingen vinden sterke voor- en nagesprekken plaats. Na deelname kun je het boek ook inzetten binnen je eigen praktijk..
Voor wie?
De bijeenkomsten zijn voor hulpverleners, docenten, studenten die geïnteresseerd zijn in thema’s als dissociatie, trauma en misbruik. Je kunt de bijeenkomsten individueel bijwonen of met collega’s. Of zet ze in binnen je eigen organisatie.
De bijeenkomst kan ook op maat gemaakt worden. Neem vooral contact op met Judith Bruynzeels om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Nieuwsgierig geworden?
Vul dan het contactformulier in, dan bel ik je snel op!
Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de spreker. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.
Mijn naam is haas is een kunstproject van beeldend theatermaker Judith Bruynzeels. Middels poezie, een audiovertelling en een boek'voorstelling' maakt ze de gevolgen van vroegkinderlijk trauma invoelbaar en daardoor bespreekbaar.
Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!